El frente del Segre

La Ofensiva republicana en Vilanova de la Barca…

La Ofensiva republicana en Vilanova de la Barca…

La Ofensiva republicana en Vilanova de la Barca

     El 25 de julio de 1938 empezó la of…

Leer más ...

Cabeza de Puente de Balaguer…

Cabeza de Puente de Balaguer…

  A primeros de abril de 1938 las trop…

Leer más ...

     A principis d’abril de 1938, l’estat major de l’exèrcit republicà ordenà la construcció d’un seguit de línies fortificades i paral·leles, “L”, per protegir Catalunya de l’ocupació franquista. Aquestes línies es comunicaven amb les de la primera línia de combat, al marge esquerre del riu Segre, per un entramat de construccions bèl·liques recolzades a les séquies del canal d’Urgell.

     Aquest espai de les trinxeres de les Coves es recolzava a la tercera séquia del canal d’Urgell i el seu niu de metralladora protegia el sector comprès entre el Pla d’en Ramon i les Llacunes. A través de la seva trinxera d’evacuació, es comunicava amb els abrics d’assentament lleuger, lloc on s’aixoplugava el material i el personal militar de la intempèrie i de l’acció de l’enemic.

     Aquest element defensiu, juntament amb el del Tossal Roig i altres de desapareguts, estigueren actius des de l’abril de 1938 fins al gener de 1939, data en què, davant l’avançament de les forces franquistes, les forces republicanes es van veure obligades a retirar-se de les seves posicions cap a l’interior de Catalunya.

 

Abrics-dassentamentFaritol-informatiuNiu-de-metralladorasTrinxera


FaLang translation system by Faboba
free joomla template